Modrić: Ostajem igrati za Hrvatsku u Ligi nacija

FOTO:HRT

Hrvatski kapetan Luka Modrić u izjavi za HRT rekao je da će još sigurno igrati još Ligu nacija, a bio je posebno sretan s broncom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

– Mislim da smo napravili nešto strašno za Hrvatsku i hrvatski nogomet. Htjeli smo zlato, bili smo blizu, žao nam je zbog toga, ali moramo biti ponosni i sretni i na kraju dolazimo kao pobjednici u Hrvatsku. Idemo se proveseliti i uživati u ovome. Ovo je velika stvar, rekao je Modrić pa dodao:

– Naravno da je posebno, stvari koje napravim s reprezentacijom me čine sretnim. Sve što radimo kao ekipa, narasli smo jako puno, što pokazuju naše igre i rezultati. Nismo čudo što se dogodi svakih 20 godina, već smo konstanta. Ne može nas se gledati kao “dark horse”, već kao velesilu u nogometu.

Posebno je iskustvo ova bronca za mlade igrače.

– Mladi igrači su pokazali kvalitetu i budućnost hrvatskog nogometa je svijetla. Ovaj turnir će im još više pomoći da narastu kao osobe i kao igrači. Već su osvojili medalju, a meni je trebalo 12 godina da ju osvojim. To je nešto posebno, trebaju to cijeniti i to je putokaz za dalje, kazao je Modrić.

Potvrdio je zatim da će nastupiti na Final Fouru Lige nacija koji se igra u lipnju 2023. godine

– Plan je da igram završnicu Lige nacija, bilo bi bezveze da ne odradim Ligu nacija pa ćemo vidjeti što dalje.