Iz policije se oglasili o propucanom automobilu, nitko nije priveden, a policija moli građane za informacije

0
foto: MB Press

Zamjenik načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, Darijo Premec, izjavio je na konferenciji za medije kako je nepoznata osoba izvršila djelo oštećenja vozila nogometnog kluba pucanjem iz vatrenog oružja. Premec je zamolio građane da se, ukoliko imaju bilo kakve informacije vezane za ovaj incident, s punim povjerenjem obrate policiji pozivom na 192 ili osobnim dolaskom u najbližu policijsku postaju.

Policija je pregledala nadzorne kamere i obavila mnogo razgovora kako bi prikupila što više informacija. “To je dio posla, obavili smo puno razgovora, napravit ćemo kriminalističko istraživanje kako bi što prije uhitili počinitelja”, rekao je Premec. Istražitelji su razgovarali sa svim korisnicima vozila, djelatnicima nogometnog kluba, građanima i prolaznicima kako bi prikupili što više svjedočanstava.

Na pitanje novinara koristi li oštećeno vozilo više osoba ili samo Jose Boto, Premec je odgovorio: “To ćemo utvrditi kriminalističkim istraživanjem”.

Do oštećenja vozila došlo je najvjerojatnije zbog propucavanja. Po dolasku na mjesto događaja i obavljenim očevidom, utvrđeno je da je vozilo pogođeno s nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, što je dovelo do oštećenja vjetrobranskog stakla i unutrašnjosti vozila. Premec je istaknuo da trenutno ne dovode nikoga u vezu s ovim incidentom, ali provode opsežno kriminalističko istraživanje kako bi otkrili počinitelja.