Županoviću srebro u Puli

0
foto: AK Slavonija Žito

Najbolji osječki paraatletičar Marin Županović nastupio je proteklog vikenda na 27. izdanju Croatia Open ParaAthletics Championshipa, odnosno Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano na stadionu SRC Veruda (Uljanik) u Puli. Tako su Puljani petu godinu za redom bili domaćini ovom međunarodnom natjecanju, a predstavnik AK Slavonije-Žito osvojio je drugo mjesto u bacanju koplja u više spojenih kategorija.

Osvojio je Marin 660 bodova i to mu je bilo dovoljno za drugo mjesto, a konkurenti su mu bili iz kategorija F 33, 34, 54, 55 i 57, što je inače razdvojeno na većim Grand Prix mitinzima. No, ovaj puta su se natjecali svi zajedno, uz pobjedu Slovaka Ladislava Čuchrana.

Nije to baš bio moj dan, očekivao sam i nadao se da bih mogao biti bolji i uspješniji iako je svaka medalja zasigurno vrijedna, pa tako i ova. Idemo sada nastaviti dalje prema zacrtanim ciljevima, a da bismo ih ostvarili moram biti u svakom pogledu maksimalno spreman. Vidjet ćemo kakav nas raspored natjecanja očekuje, no svakako ću se nastojati pripremiti na najbolji mogući način, poručio je Županović.

Inače, u Puli je nastupilo stotinjak sudionika iz 14 europskih zemalja kojima je ovo bila dobra provjera za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone.