Župan Dekanić u Orašju o prekograničnoj suradnji razgovarao s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem

0
Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko srijemske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem boravilo je u Vladi Županije Posavske u Orašju, a na sastanku se razgovaralo o unapređenju prekogranične suradnje, te o iskustvima Hrvatske u korištenju fondova EU, izvijestili su iz Palače Srijem.

“U tom segmentu smo uspostavili dobru suradnju posebice između našeg Ureda za gospodarstvo i Razvojne agencije Vukovarsko -srijemske županije”, rekao je nakon sastanka Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske. 

Na sastanku je otvorena i tema suradnje na području zdravstva, te je potvrđena dosadašnja dobra suradnja bolnice u Vinkovcima s bolnicom u Orašju. Dogovoren je daljnji nastavak i unaprjeđenje te suradnje kako u administrativnom smislu tako i u drugim segmentima zaštite pacijenata. Razgovaralo se i o segmentu poljoprivrede, posebice navodnjavanju, te projektima koji se u okviru toga provode u Vukovarsko -srijemskoj županiji. 

“Osim poljoprivrede, zdravstva i navodnjavanja dotaknuli smo se i gospodarstva i to u onom dijelu koji se odnosi na subvencije  kao i suradnje na području športa i kulture”, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. 

Dodao je i kako smatra da prostora za unaprjeđenje suradnje ima jako puno jer ove dvije županije dijele isti prostor, te iste ili slične probleme. 

“Želimo suradnju od koje će obje županije imati koristi pa stoga želimo ojačati i prometnu povezanost što u budućnosti možda znači most koji će povezivati dvije obale Save”, naglasio je Dekanić. 

Foto: VSŽ