Zekić: Očekuje nas jako dobar protivnik

0
foto: NK Osijek

Nogometaši Osijeka u subotu 4. studenog od 16 sati gostuju kod HNK Gorica u 14. kolu SuperSport HNL-a. U petak, 03. studenoga održana je konferencija za medije uoči utakmice a izjavu je dao trener Zoran Zekić.

Svaki je susret prilika za osvajanje novih bodova, pa tako i subotnji dvoboj kojega će momčad Osijeka imati u gostima kod Gorice. Znamo da je riječ o vrlo neugodnom suparniku kojega je bilo teško pobijediti i ljetos na Opus Areni (1:0), pa je za očekivati kako će i ovaj puta nogometaši Osijeka morati dobro i snažno „zapeti“ da bi ponovno bili zadovoljni konačnim ishodom.

Jako bitna utakmica. Morati ćemo biti koncentrirani, puno bolji u nekim detaljima nego što smo trenutno. U čemu najviše? To ću ipak zadržati za svlačionicu. Neću reći da nisam zadovoljan, ali tražimo način da bismo neke igrače optimalno iskoristili. Nadalje, malo me smeta što svi zivkaju ovih dana. Neka nas puste na miru da se koncentriramo na svoj posao, a ne da pričamo o ulaznicama za derbi sljedećeg tjedna. Sada nas zanima isključivo Gorica, to je jedino normalno. Sutra nas očekuje jako dobar protivnik koji igra i ove sezone odličan nogomet. Pokazat ćemo našim dečkima u analizi njihove kvalitete, ukazati i na poneku manu, nadajući se najboljem, rekao je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Prepoznavati situacije na terenu

Uoči nadolazeće utakmice, trener je momčadi iznio svoje stavove i ambicije kako bi ekipa mogla postići uspjeh. “Moramo biti čvršći, agresivniji i kompaktniji.”, istaknuo je trener Zokić, izazvavši razmišljanje o važnosti promjena u pristupu i igri.

Jedan od aspekata koji je trener primijetio je disciplina koju je vidio kod drugih ekipa, posebice u primjeru Karlovca. Za njega je ključno kako ekipa ulazi u utakmicu i kako prepoznaje određene situacije na terenu. Uoči nadolazeće utakmice, naglasio je važnost pravilnog pristupa i prilagodbe tijekom igre.

Moramo biti čvršći, agresivniji i kompaktniji. Neke me stvari jako smetaju. Recimo, vidio sam u Karlovcu više discipline kod njih, nego u našim redovima. Da se nitko ne naljuti, ako može trećeligaš, onda moramo i mi. Bitno je kako ulazimo u utakmicu, da prepoznajemo određene situacije i okolnosti na terenu i da vidimo što trebamo mijenjati. Nadam se da će to u subotu izgledati dobro s naše strane. U svakom slučaju, trebamo imati početnu varijantu i onu pričuvnu. Ne samo zbog nas nego i uslijed onoga što će Gorica pokušati na terenu da bi nam iznenadila, rekao je trener Zokić.

Neki igrači neće biti spremni za utakmicu s Goricom, stoga će ostati u Osijeku, na tretmanu svojih ozljeda.

Caktaš je i dalje ukočen, a Fiolićeva tetiva još uvijek bolna, oni nisu u kadru. Imamo na treninzima nekolicinu mlađih igrača iz juniora i to me veseli, iako naravno nisam sretan što spomenutog dvojca neće biti u Velikoj Gorici, rekao je Zokić.

Trener Zokić jasno je dao do znanja da očekuje više od svoje momčadi i da je spreman na promjene kako bi postigli uspjeh na terenu. Njegove riječi potiču na razmišljanje o važnosti timske discipline, prilagodbe i čvrstog pristupa u svakoj utakmici. S nestrpljenjem se očekuje nadolazeća utakmica i reakcija njegove momčadi na terenu.