Zbog radova na pružnom prijelazu u Huttlerovoj i Svačićevoj ulici obustavlja se promet za sva vozila

0
foto: GPP/arhiva

U petak 08. ožujka 2024. godine u vremenu od 06:00 do 16:00 sati, zbog izvođenja radova na sanaciji pružnog prijelaza ŽCPR “Huttlerova ulica” i ŽCPR “Svačićeva ulica”, obustavlja se promet za sva vozila preko navedenih pružnih prijelaza.

ŽCPR “Huttlerova ulica”

Zbog navedenog GPP je u obvezi preusmjeriti i izmjestiti trase prometovanja svojih autobusnih linija u jednom ili u oba smjera prema sljedećem:

Autobusna linija 3: ČEPIN 3-4 – MIO – IND. ZONA NEMETIN – TENJA 4-3 i

autobusna linija 4: BRIJEŠĆE – TENJA 4-3

u prometovanju prema i iz Tenje skraćuju se i izmještaju iz Huttlerove ulice u Ul. kralja P. Svačića u oba smjera pri čemu se ukidaju autobusna stajališta: Ul. J. Huttlera sjever i jug, Ul. F. K. Frankopana istok i zapad te Ul. J. Reihl-Kira sjever i jug, a uvodi se zamjensko autobusno stajalište Ul. I. G. Kovačića istok i zapad u Ul. kralja P. Svačića.

autobusna linija 7: DRINSKA – USKE NJIVE – DRINSKA

se skraćuje i izmješta iz Huttlerove ulice u Ul. kralja P. Svačića, pri čemu se u smjeru prometovanja ukidaju tri autobusna stajališta: Ul. J. Reihl-Kira jug, Ul. F. K.  Frankopana istok i Ul. J. Huttlera sjever, a uvodi se zamjensko autobusno stajalište Ul. I. G. Kovačića istok u Ul. kralja P. Svačića, i

autobusna linija 8: JUG II – BOLNICA – JUG II se od bolnice prema Jugu II preusmjerava iz Huttlerove ulice desno Vukovarskom ulicom – lijevo Ul. kralja P. Svačića – lijevo Ul. M. Divalta – desno u Ul. J. R. Kira, i dalje po ustaljenoj trasi. Umjesto stajališta Ul. F. K. Frankopana zapad uvodi se samo zamjensko stajalište Ul. J. Huttlera sjever, uz napomenu da se na obilaznoj trasi ne koriste stajališta sve do Biševske ul. zapad.

ŽCPR “Svačićeva ulica”

Zbog toga je GPP  Osijek u obvezi preusmjeriti trasu prometovanja svoje autobusne linije br. 1: JUG II – KANIŽLIĆEVA – OPUS ARENA – VIJENAC PETROVE GORE u oba smjera prema sljedećem:

  • u prometovanju sa Gajevog trga prema Jugu II nastavlja Ul. Vukovarska cesta – desno Ul. J. Huttlera – desno Ul. M. Divalta – lijevo Ul. J. R. Kira i dalje po trasi linije.
  • u prometovanju s Juga II prema Gajevom trgu izmješta se trasa iz Ul. J. R. Kira – desno Ul. M. Divalta – lijevo Ul. J. Huttlera – lijevo Ul. Vukovarska cesta i dalje po trasi linije,

pri čemu se u oba smjera ukidaju stajališta: Ul. I. G. Kovačića zapad i istok,  kao i Ul. J. Reihl-Kira jug i sjever. Uvodi se zamjensko stajalište Ul. F. K.  Frankopana zapad i istok u Ul. J. Huttlera, uz napomenu da se na obilaznoj trasi ne koriste stajališta Ul. J. Huttlera jug i sjever.

Mole se putnici za razumijevanje.