Zbog radova na cesti u Osijeku od danas zabrana prometa u dijelu Ulice Europske avenije

0
foto: MB Press/Ilustracija

GPP objavio je na svojim stranicama privremenu regulaciju prometa u Osijeku koja će biti na snazi od četvrtka, 18. do 25. travnja 2024. godine. Dio Ulice Europske avenije će biti zatvoren za promet, a izmijenit će se dio tramvajske linije u smjeru Višnjevac- Zeleno polje.

Od četvrtka 18. travnja 2024. godine zbog izvođenja radova na frezanju i asfaltiranju sjevernog dijela kolnika u Ulici Europske avenije, predviđena je zabrana prometa za sva vozila u smjeru zapad – istok krajnjom južnom prometnom trakom, na dionici od raskrižja s Ulicom kardinala A. Stepinca do Ulice Franje Kuhača, objavio je GPP.

U smjeru od Ulice Franje Kuhača do raskrižja s Ulicom kardinala A. Stepinca prometovanje vozila će biti organizirano jednosmjerno u smjeru istok – zapad.

S tim u svezi GPP je u obvezi izmjestiti dio trase tramvajske linije T1 (voze autobusi) u smjeru Višnjevac – Zeleno polje prema sliedećem: iz Ulice Hrvatske Republike – produžava preko Gajevog trga – Ulicom Vukovarska cesta – lijevo Ulicom kneza Trpimira – desno Ulica Europske avenije do Zelenog polja. Na ovako izmještenoj trasi koriste se raspoloživa zamjenska autobusna stajališta Gajev trg jug i stajalište Zagrebačka ul. jug, uz istovremeno privremeno ukidanje stajališta: Sakuntala park istok, Ul. kardinala A. Stepinca jug, Dom zdravlja jug i Tvrđa jug.

Promet na T1 liniji od Zelenog polja prema Višnjevcu je prema važećoj regulaciji: iz Ul. Europska avenija – lijevo u Ul. Stjepana Radića – desno Ul. Hrvatske Republike – lijevo Županijska ul. – desno Gundulićeva ul. i dalje po trasi linije do Višnjevca.

Nevedeno preusmjerenje važi do završetka radova (planirano je 7 radnih dana), a ovisi o vremenskim uvjetima.

GPP moli putnike za razumijevanje.