Završna konferencija projekta “Stemovci u borbi za spas planeta Zemlje”

0

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Đakovo, u utorak, 23. siječnja 2024. godine je održana završna konferencija projekta „Stemovci u borbi za spas planeta Zemlje“, u sklopu kojeg su učenici i nastavnici škole proveli niz različitih aktivnosti i istraživanja s ciljem dodatnog jačanja svog znanja i vještina.

Partneri na projektu bili su Otvorena računalna radionica iz Zagreba koja je provodila edukacije i radionice s timom učitelja uključenim u projekt i GeoCamp Iceland koji je sudjelovao u razmjeni iskustava, izradi kurikuluma za 12 izvannastavnih aktivnosti te izradi i realizaciji zajedničkog projektnog zadatka. Završnoj konferenciji nazočili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul i zamjenik župana Josip Miletić.

Ovim se projektom nastojalo dodatno potaknuti učenike na bavljenje STEM aktivnostima, osnažiti njihova znanja i vještine te moć zapažanja i zaključivanja. Posebna vrijednost projekta je i nabava dodatne opreme koja će služiti budućim generacijama, a zahvale za njegovu realizaciju, osim vrijednim nastavnicima škole, idu i partnerima projekta te osnivačima programa „Stemovci u borbi za spas planeta zemlje“.  Želja nam je da marljiva i talentirana djeca budu lokomotiva uspjeha kako u svojim školskim sredinama, tako i u cijeloj našoj zajednici jednoga dana – rekao je Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul istaknula je kako Osječko-baranjska županija podržava sve škole koje su se uključile u STEM projekte.

Iznimno nam je važno dodatno opremiti škole i učenicima pružiti najsuvremenije oblike učenja, kao i kabinete koji su prilagođeni takvom učenju. S ponosom ističemo da škola ima najsuvremenije kabinete za kemiju i fiziku u kojima djeca imaju teleskope, dronove i svu suvremenu opremu koju rijetko koja škola ima. Osim toga, velika je vrijednost ovog projekta dodatna edukacija učitelja jer će oni svo stečeno znanje prenijeti budućim generacijama“, naglasila je Glavaš Kul.