Završen je očevid: Poginuli vozač naletio na traktor, uzrok nesreće prebrza vožnja

0
foto: MB Press/Ilustracija

Završen je očevid jučerašnje prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a kojim je utvrđeno kako je 64-godišnji vozač teretnog automobila vukovarskih registarskih oznaka upravljao navedenim vozilom krećući se državnom cestom DC-55 iz smjera Nuštra u smjeru Bršadina i pritom nije koristio sigurnosni pojas, izvijestila je danas PU vukovarsko-srijemska.

Dolaskom do mjesta događaja, 64-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja vidljivosti i stanju na cesti (noć, gustoća prometa), tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo pred svakom zaprekom na cesti, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela navedenog teretnog automobila u stražnji dio traktora vukovarskih registarskih oznaka, nakon čega je navedeni teretni automobil odbačen u lijevo, na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, te je došlo do sudara s nailazećim teretnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka s pridodanim priključnim vozilom.

Vozač teretnog automobila vukovarskih registarskih oznaka smrtno je stradao na mjestu događaja. Ostala dva vozača zadobila su lake tjelesne ozljede.

Dionica državne ceste DC-55 bila je zatvorena od 17.24 do 22.13 sati, zaključuje policija u priopćenju.