Zašto Banožić još nije ispitan? Poznato gdje je sve ‘zapelo‘, Državno odvjetništvo nije još primilo kaznenu prijavu

0
foto: ilustracija/vinkulja

Kada će Mario Banožić biti ispitan zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić?

Lopticu prebacuju Županijsko državno odvjetništvo i policija koja je, nakon što je u medijima objavljeno da je bivši ministar obrane pušten na kućno liječenje, javlja Dnevnik Nove TV. “Postaja prometne policije Vinkovci nije zaprimila obavijest ili najavu bolnice o otpuštanju osumnjičenika. Napominjemo da se daljnje postupanje poduzima u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom”, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

“Nema hodograma u smislu da je on propisan zakonom. Ovdje ja ne vidim odgovornost same bolnice, ukoliko Županijsko državno odvjetništvo ili policija od bolnice nisu tražili podatak kada će i na koji način pacijent biti pušten iz bolnice”, komentirao je odvjetnik Fran Olujić.

Takav zahtjev bolnica nije dobila, doznaje Dnevnik Nove TV u razgovoru s vodstvom bolnice. Poručuju i kako su sve što je od njih traženo – i učinili.

Banožića ni u bolnici nije čuvala policija, a državno odvjetništvo u Vukovaru još uvijek nije primilo kaznenu prijavu.

“Iz policije nam, na ponovljeni upit, nisu odgovorili jesu li kaznenu prijavu već podnijeli i kada će ispitati Banožića”, izvijestila je reporterka Nove TV.

Bez obzira koliko će proći do ispitivanja, bivšem ministru to neće ostaviti prostor za manevar, uvjerava Olujić.

“Kod ove vrste kaznenih dijela je manje bitno što će reći sam okrivljenik, pitanje je sjeća li se on nastanka prometne i hoće li se sjetit, kakva god obrana da bude većina dokaza već je fiksirana”, rekao je Olujić za Dnevnik Nove TV.

I dalje ostaje otvorena opcija da Banožiću bude određen istražni zatvor ili mu bude izrečena neka druga mjera opreza.