Započeli radovi na izgradnji i uređenju šetnice uz Dunav u Borovu naselju

0
foto: Grad Vukovar

Na službenoj stranici Grada Vukovara izvijestili o planu uređenja šetnice uz Dunav u gradskoj četvrti Borovo naselje. Navode kako su u gradskoj upravi uvijek isticali važnost svakog kutka našega grada te da se slijedom toga svakom njegovom dijelu posvećivala jednaka pažnja.

Kao jedan od ciljeva bio je i revitalizacija i preobrazba gradske četvrti Borova naselja.U sklopu tih aktivnosti Trg Dražena Petrovića s Plivalištem Vukovar i sportskom dvoranom sada je središte sportskog života Vukovara, nazire se novo ruho zgrade Radničkog doma, Perivoj Miše Barne pomlađen je sa sadnicama mladog drveća, povećan je i broj novih parkirališnih mjesta, a ulice će uskoro svijetliti novom LED rasvjetom.

Nastavak atraktivnih sadržaja u Borovu naselju čini i nova šetnica uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma tehnike pa sve do kraja Borova naselja. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici. Iznos investicije je preko 2,1 milijun kuna. Šetnica će biti dugačka 985 metara, a u sklopu šetnice projektom je predviđeno pet odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 120 metara. Pristup na javnu površinu biti će osiguran preko postojećeg kolnog prilaza iz Ulice Jana Bate. Šetnica će biti opremljena urbanom opremom – betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici.