Započela prva faza projekta “Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege”

0
foto: Grad Požega

U petak, 5. travnja 2024. godine počele su pripremne radnje za provedbu projekta „Rekonstrukcije povijesne jezgre grada Požege“.

Održan je uvodni sastanak i uvođenje izvođača u posao vezano za radove na uklanjanju građevine u Ulici Matice hrvatske 9 te Sokolovoj ulici 1, 3, 5 i 7 u Požegi. Ukupna vrijednost radova je 43.591,68 eura + PDV,  a rok izvođenja 45 dana od dana obostranog potpisa ugovora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Požege na čelu s pročelnicom Odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jelenom Vidović, izvođača radova (Ceste d.o.o.) i stručnog nadzora (BIM-PROJEKT d.o.o.).

Udruge koje su koristile prostore ovih objekata, Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Požege i županije Požeško-slavonske, Udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije s današnjim danom preseljene su u prostorije prizemlja zgrade u Ulici Matije Gupca 6.

Podsjetimo, gore spomenuti projekt jedna je od investicija koju Grad Požega planira realizirati kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja do 2027. godine. Kroz navedeni mehanizam Urbanom području Požege na raspolaganju su bespovratna sredstva u iznosu od 18.000.000,00 eura.