Vukovarsko-srijemska županija dodijelila 10.000 eura za digitalizaciju usluga u turizmu

0
foto: Vukovarsko-srijemska županija

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima upriličena je dodjela ugovora za 20 vlasnika smještajnih i ugostiteljskih objekata na području VSŽ u svrhu izrade ili nadogradnje mrežnih stranica, ukupne vrijednosti 10.000,00 eura.    

Riječ je o provedbi Javnog poziva „Digitalizacija usluga u turizmu Vukovarsko-srijemske županije“ za dodjelu potpora za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata iz proračuna VSŽ.

Upravni odjel za turizam i kulturu zaprimio je sveukupno 23 prijave, od čega je 20 korisnika ostvarilo pravo na potporu u visini od 500,00 eura.   

Ugovore je dodijelio župan Damir Dekanić koji je istaknuo zadovoljstvo trenutnim stanjem u sektoru turizma na području najistočnije županije. „Analizirajući brojeve dolazaka i noćenja, ono je u posljednje dvije godine u znatnom porastu. Zanimljivo je kako u prvih nekoliko mjeseci ove godine, bilježimo isti broj dolazaka u odnosu na lanjsko razdoblje, no imamo 30% više noćenja! Dobivamo ono čemu težimo, a to je da prestajemo biti jednodnevna i postajemo višednevna destinacija!“

Od ukupnog broja korisnika, 14 je ostvarilo pravo na potporu za izradu nove mrežne stranice, a šest njih za nadogradnju postojeće.

Ugovor je uručen Mariji Živković iz Štitara, vlasnici novootvorene kuće za odmor „Kuzmanovi dvori“, koja je prve goste primila u ovoj godini za vrijeme uskrsnih blagdana. U naslijeđe dobivenu staru šokačku kuću, obitelj Živković je prenamijenila u kuću za odmor. Već su ponosni na prve rezultate prepoznatljivosti Štitara, Slavonije i Šokadije, a tome u prilog govore rezervacije gostiju koji su prepoznali kvalitetnu turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske. Dobivena sredstva VSŽ nam jako puno znače, budući da smo novi u sektoru turizma, a izrada web stranice pridonijeti će ozbiljnosti kojom ćemo pristupiti prema našim budućim gostima, a kojom ćemo dakako  osigurati i bolju promociju.

U nepunih godinu dana uz prošlogodišnjih 26 korisnika koji su pravo ostvarili na kraju 2023. ukupno je izrađeno ili nadograđeno 46 novih mrežnih stranica za smještajne i ugostiteljske objekte.   

Na kvaliteti mrežne stranice poraditi će i vlasnici vinsko-turističkog gospodarstva Ribarska kuća i sobe „Izvor“ iz Iloka, smještenima na obali Dunava. Do koronakrize gosti na ovome gospodarstvu mahom su bili iz stranih zemalja, a danas ih posjećuju i strani i domaći gosti, istaknula je Mirjana Zelenika, vlasnica vinsko turističkog gospodarstva. Jako smo zadovoljni koliko županija ulaže u turizam i to je danas vrlo potrebno, zaključila je. 

Kako se povećava broj dobrih, kategoriziranih objekata koji rade na poboljšanju usluge, tako ćemo biti povezaniji i rezultati će biti sve vidljiviji, poručio je župan.

Ovo je druga godina zaredom kako VSŽ pomaže vlasnicima smještajnih i ugostiteljskih objekata, s ciljem digitalizacije usluga u turizmu