Vrijeme u utorak pretežno oblačno sa snijegom, za srijedu izdano žuto upozorenje za iznimnu hladnoću

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu vrijeme u utorak pretežno oblačno, mjestimice s malo snijega. U drugom dijelu dana u Podunavlju djelomično kidanje naoblake. Vjetar uglavnom slab i umjeren sjeverni. Temperatura zraka cijelog dana između -5 i 0 °C.

U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje slab snijeg. Na krajnjem sjeveru i istoku potkraj dana djelomično razvedravanje. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice na sjevernom dijelu umjerena naoblaka, a može biti snijega nošenog burom, javlja DHMZ.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne, podno Velebita i orkanske udare. Najviša dnevna temperatura između -5 i 0, na Jadranu od 6 do 11, ponegdje na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 1 do 6 °C.

Za sutra je izdano žuto upozorenje na hladnoću u Osječkoj regiji a najavljen je i hladan val koji se očekuje u petak.

foto: DHMZ

Srijeda, 10.01.

U srijedu većinom sunčano i hladno. Uz više oblaka u Gorskom kotaru povremeno može pasti malo snijega, a krajem dana na južnim otocima vrlo malo kiše. Vjetar uglavnom slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito prijepodne na sjevernom dijelu s olujnim udarima, prognozira DHMZ.

Minimalna temperatura od -8 do -4, na Jadranu uglavnom između 0 i 5 °C, na južnim otocima i malo viša. Najviša dnevna uglavnom između -3 i 2, u unutrašnjosti Dalmacije od 3 do 6, na Jadranu između 5 i 10 °C.

foto: DHMZ
  • Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika, javlja DHMZ.
foto: DHMZ