Vrijeme sunčano i vruće, temperature do 30°C

0
foto: Pixabay/Ilustracija

U nedjelju će Hrvatska biti obasjana suncem i zagrijana na vrlo visoke temperature, gotovo kao da je već ljeto stiglo. Slavonija, Baranja i Srijem uživat će u većinom sunčanom vremenu, dok će se ujutro mjestimice moći pojaviti kratkotrajna magla. Jugozapadni vjetar će povremeno puhati umjereno, pružajući osvježenje u ovoj toplini. Temperature će se kretati od 8 do 11 °C u jutarnjim satima, dok će najviše dnevne temperature dosezati između 28 i 30 °C.

Slično toplo i sunčano vrijeme očekuje se i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će vjetar većinom biti slab. Na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru također će prevladavati sunčano vrijeme uz visoke temperature. Zapadni i jugozapadni vjetar bit će slab do umjeren, a prema večeri će zapuhati jugo prema otvorenom moru. Jutarnje temperature zraka bit će u rasponu od 8 do 12 °C, dok će najviše dnevne temperature uglavnom biti od 25 do 27 °C, s malo nižim temperaturama u Gorskom kotaru.

Dalmacija će također biti obasjana suncem i zagrijana na vrlo visoke temperature, uz mogućnost umjerene naoblake u unutrašnjosti. Zapadni i jugozapadni vjetar će biti slab do umjeren, a more će biti malo do umjereno valovito. Jutarnje temperature zraka bit će od 10 do 13 °C, dok će najviše dnevne temperature dosezati od 25 do 29 °C.

Krajnji jug Hrvatske također će uživati u obilju sunčana vremena, uz povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperature će biti vrlo visoke, dodatno naglašavajući osjećaj proljetnog zagrijavanja i pripremajući nas za nadolazeće tople mjesece.