Vrijeme danas djelomice sunčano, popodne mogući pljuskovi. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
foto:pixabay

U petak će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice i kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom ujutro i poslijepodne. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Prema podacima DHMZ-a na Jadranu pretežno sunčano. Uglavnom u drugom dijelu dana u unutrašnjosti mjestimice kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na istoku, a tijekom jutra i na sjevernom Jadranu. Ujutro na kopnu ponegdje magla.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i sjeverozapadni, a na istoku jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C, javlja DHMZ.

foto: DHMZ

Subota i nedjelja

“Tijekom vikenda ponovno nestabilnije, na kopnu češće uz kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito tijekom oblačnije nedjelje kad je i veća vjerojatnost da lokalno budu izraženiji. U ponedjeljak sunčanije, no ne i posve stabilno, ujutro uz najveću vjerojatnost mjestimične jutarnje magle u usporedbi s ostalim danima. Bit će i dalje podjednako toplo.

Temperatura zraka ni na Jadranu se idućih dana neće bitno mijenjati. Uglavnom suho i djelomice sunčano bit će u subotu, a u nedjelju promjenjivo i mjestimice pljuskovi s grmljavinom. Ponedjeljak sunčaniji, no na jugu još mogućnost ponekog podnevnog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, u nedjelju ponegdje i bura”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

foto: DHMZ