Vozač prekoračio brzinu te vozio bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola

0
foto: MB PRESS

Jučer, 17. ožujka, u 21,23 sata, na cesti Osijek – Tenja, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 151 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak u Osječkoj ulici u Tenji, pretjecao osobni automobil ispred obilježenog pješačkog prijelaza i pretjecao kolonu vozila ispred drugog obilježenog pješačkog prijelaza. Da se kretao brzinom od 122 km na sat na dijelu ceste u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km na sat te nije postupio po zahtjevu policijskih službenika izražen pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova i nije se zaustavio već se kretao sredinom kolnika onemogućivši službeno vozilo u pretjecanju.

Nakon što je 21-godišnjaka policijska patrola zaustavila, utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 63300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 22 negativna prekršajna boda.