Vozač automobila izazvao nesreću s hitnom pomoći, ozlijeđenje četiri osobe

0
FOTO;DVD SUHOPOLJE

U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine oko 11,10 sati se u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, u kojoj su sva 4 sudionika te prometne nesreće lako ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je radnju pretjecanja vozila kojim je upravljao već vršilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći na kojemu su u vrijeme obavljanja službenih zadaća bili uključeni svjetlosni znakovi, odnosno plave bljeskalice.

Od udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila na prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni jarak i udara u metalnu dvorišnu ogradu, nakon čega je vozilo ostalo zaustavljeno dijelom na nogostupu, a dijelom na zelenoj površini. Nakon udarca je vozilo hitne pomoći nastavilo nekontrolirano kretanje i sletjelo u putni jarak, ostavši sustavljeno dijelom u putnom jarku, a dijelom na prometnoj traci.

U ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđena oba vozača, te pacijent i liječnik koji su se u vozilu hitne pomoći prevozili u svojstvu putnika.

Prije 3 godine se na gotovo istom mjestu dogodila najteža prometna nesreća na području naše županije u proteklih nekoliko godina, i to prometna nesreća gotovo po svim karakteristikama identična ovoj prometnoj nesreći, u kojoj su tada 2 osobe smrtno stradale, pa je prava sreća što ova prometna nesreća nije završila sa znatno težim posljedicama.

Da bi omogućili prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska, odnosno vozilima hitne pomoći, sanitetskog prijevoza, vatrogasaca, civilne zaštite, policije i dr. kada posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne signale pješaci su se dužni skloniti sa ceste, a vozači drugih vozila propustiti takva vozila i prema potrebi zaustaviti svoje vozilo dok vozila sa pravom prednosti prolaska ne prođu.-  Priopćila je danas PU virovitičko-podravska

FOTO;DVD SUHOPOLJE
FOTO;DVD SUHOPOLJE