Vozač Audija kod Velike Gorice pokušao pregaziti policajca, drugi policajac pucao

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o pokušaju ubojstva policijskog službenika u mjestu Novo Čiče, u blizini Velike Gorice. Naime, vozač Audija je vozilom krenuo prema jednom policajcu, a drugi je policijski službenik otvorio vatru prema vozaču.

“Danas, 12. prosinca pola sata iza ponoći na makadamskoj cesti u mjestu Novo Čiče policijski su službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti osobni automobil marke Audi zagrebačkih registracijskih oznaka.

U trenutku kada je policijski službenik izašao iz službenog vozila, nepoznati vozač je spomenutim vozilom naglo krenuo prema njemu. Policijski službenik je uspio izbjeći nalet vozila skočivši u stranu, nakon čega je drugi policijski službenik ispalio nekoliko hitaca u smjeru pneumatika kako bi zaustavio vozilo koje se udaljavalo. Kako u tome nije uspio, vozilo se udaljilo s mjesta događaja”, objavila je policija.

Vozilo je naknadno pronađeno, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, priopćili su iz policije, iz čega se može zaključiti da još tragaju za vozačem.