Virovitičkom obilaznicom mladi vozač vozio brzinom 184 km/h

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Policijski službenici posade „presretača“ su u srijedu u prijepodnevnim satima na dionici obilaznice Virovitice između „Dijamanta“ i sjevernog čvora „Šareni mostovi“ utvrdili brzinu kretanja osobnog automobila od 184 km/h, izvijestila je u petak PU virovitičko-podravska.

Kako je na navedenoj dionici prometnice ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h, utvrđena brzina je bila više nego dvostruko veća od ograničenja. Vozilo je nakon utvrđivanja prekršaja zaustavljeno, pri čemu je utvrđeno da je ovaj prekršaj počinio mladi, 20-godišnji vozač, koji je propisano sankcioniran.

Policija navodi da je brzina jedan od 4 najveće ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako ekstremno velikoj brzini i prekršaju koji je utvrđen kod mladog vozača, što je povezano i sa vozačkim neiskustvom.

Stoga se, u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika, pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica, snijeg i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje, podsjećaju se vozači i na obavezu prilagođavanja brzine kretanja vozila uvjetima na cesti, navodi policija.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu.