Vinkovci: Nezavisni kandidat za župana Josip Dabro predstavio predizborni program

0
foto: Đuro Karalić (Press032)

Nezavisni kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, koji je u veljači napustio HDZ, predstavio je danas predizborni program koji je sažeo u 11 poglavlja poručivši kako je njegov program konkretan, jasan i mjerljiv i u korist svih građana Vukovarsko-srijemske županije.

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji vrijeme je za nove ljude. Vrijeme je za mladost koja jamči rješenja”, kazao je založivši se poticanje ekološke proizvodnje u poljoprivredi obećavši gradnju dostribucijskog centra za preradu voća i povrća u sklopu kojega će biti izgrađene hladnjače, sušare, sortirnice i linija za preradu ekoloških proizvoda. Založio se i za razvoj poduzetništva, a ulazak mladih u svijet poduzetništva spreman je poduprijeti s 50.000 kuna poticaja za svakog mladog poduzetnika dok se u području obrazovanja založio za veće studentske stipendije te uvođenje srednjoškolskih stipendija od 900 kuna mjesečno za obrtnička i majstorka zanimanja.

“Jedna od baza Hitne helikopterske službe mora biti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i sjedište Uprave Hrvatskih šuma dok bi Ministarstvo poljoprivrede moralo preseliti u Osijek”, rekao je kazavši kako bi se ta pitanja riješila političkim pritiskom. Dio njegovog programa je i gradnju na području županije Centra za autizam koji će osoba s autističkim poremećajima omogućiti sredinu u kojoj će se osjećati prihvaćeno i sigurno, starijima besplatni prijevoz do zdravstvenih ustanova dok je u području prometa ocijenio ključnom brzu i pouzdanu željezničku prugu Vukovar-Vinkovci-Zagreb.

Domovinski rat za njega je svetinja. Nužnim je ocijenio rad na suživotu i pomirbi u Vukovarsko-srijemskoj županiji te se založio za jasniju hrvatsku politiku prema migrantima, poštujući njihova ljudska prava ali i štiteći granicu i sigurnost hrvatskih građana.

“Moj izbor je Hrvatska, ostati ovdje, živjeti ovdje sa svojom obitelji i raditi stvarajući nove prilike i bolje uvjete za život”, poručio je Josip Dabro zaključivši predstavljanje programa pitanjem otvara li američki ministar obrane poput hrvatskog dječje vrtiće i uručuje li ugovore o sanaciji pješačkih staza. “Mislim da ne”, odmah je ponudio i odgovor.

Govorila je i kandidatkinja za zamjenicu župana Ivana Mujkić koja se dotakla pitanja vezanih uz obrazovanje, razvoj turizma i poduzetništva. Po njezinim riječima Slavonija mora imati poseban porezni tretman u Republici Hrvatskoj, iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije potrebno je puno više izdvajati za razvoj i pomoć poduzetnicima, a sadašnjim županijskim vlastima zamjerila je i izostanak ozbiljnih demografskih mjera.

Predstavljanju predizbornog programa Josipa Dabre “Mladost je rješenje” nazočni su bili i predstavnici Domovinskog pokreta, Nezavisne liste Ivan Penava, HSS-a, Zelene liste i Demokratskog saveza nacionalne obnove DESNO koji podupiru nezavisnu kandidaturu Dabre za župana Vukovarsko-srijemske županije, a Ivane Mujkić za zamjenicu župana.