Vinkovačka tri noći potpuno zatvorena, sjeverni trak u Europskoj aveniji zatvoren do sredine siječnja

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Asfaltiranje ceste i krečenje podvožnjaka radovi su zbog kojih će od srijede, 8. studenog od 23 sata do petka, 10. studenog do 20 sati Vinkovačka cesta od Dunavske do kružnog toka na Đakovštini ponovno biti zatvorena za promet. Tih će se dana preko noći Vinkovačka u tom dijelu trebati potpuno zaobići, jer će biti zatvorena za oba smjera.

U srijedu se radovi na rekonstrukciji tramvajskih tračnica sele na sjeverni dio Europske avenije, koja će za promet biti zatvorena do sredine siječnja 2024. godine.

Kako javljaju iz GPP-a, u vremenskom periodu od srijede 8. studenog od 23:00 sata do petka 10. studenog do 20:00 sati:

    • Privremeno se obustavlja prometni tok za smjer od juga ka sjeveru (unutarnja prometna traka zapadnog kolničkog traka) u Vinkovačkoj ulici na dionici od Dunavske do kružnog toka “Đakovština”;

    • Unutar tog perioda zbog ličenja stropa podvožnjaka Vinkovačka I, u potpunosti se obustavlja promet na dionici ulice Vinkovačka cesta od kružnog toka “Đakovština” do Dunavske ulice od srijede, 8. studenog od 23:00 sata do četvrtka, 9. studenog do 5:00 sati, i od četvrtka, 9. studenog od 23:00 sata do petka 10. studenog do 5:00 sati.

A evo kako su objasnili razloge ove nove privremene regulacije prometa:

„Zbog izvođenja radova na asfaltiranju i uklapanju istočnog kolničkog traka u Vinkovačkoj ulici na dionici od Dunavske do kružnog toka „Đakovština“ s otvorenom dionicom zapadnog kolničkog traka nužna je obustava prometa na prometnoj traci zapadnog kolničkog traka za smjer od juga ka sjeveru (unutarnja prometna traka zapadnog kolničkog traka) i preusmjeravanje na obilazne pravce, prema prometnom elaboratu: Privremena regulacija prometa tijekom izvođenja radova u Ulici Vinkovačka cesta u Gradu Osijeku, broj projekta 30/2023.

Privremena regulacija prometa u Europskoj aveniji

U srijedu, 8. studenog radovi na rekonstrukciji tramvajskih tračnica sele se na sjeverni dio Europske avenije. Taj će trak za promet biti zatvoren do sredine siječnja.

Kako javljaju iz GPP-a, „zbog proširenja zone zahvata radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na Europskoj aveniji, dionica od Ulice S. Radića do Ulice F. Kuhača (sjeverni kolnički trak) u Osijeku, uspostavlja se privremena regulacija prometa.”

Od 8. studenog 2023. do 16. siječnja 2024.:

    • Obustavlja se promet na sjevernom kolničkom traku Europske avenije na dionici od Ulice S. Radića do Ulice F. Kuhača u Osijeku, te se promet preusmjerava na južnu kolničku traku.

    • Privremeno se ukidaju zapadni pješački prilaz preko Europske avenije kod križanja s Ulicom k. A. Stepinca i Vijenca I. Mažuranića, te istočni pješački prijelaz kod križanja sa Zagrebačkom ulicom.