Vikend rekorder s 2,77 promila

foto: Canva Pro

Najveća prisutnost alkohola tijekom vikenda utvrđena je 15. siječnja u 00,04 sata u Habjanovcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 35-godišnjak iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,77 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U Semeljcima je u nadzoru prometa 14. siječnja u 09,20 sati zatečen 48-godišnjak iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 promila. Prekršitelj je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i deset bodova.

Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa je od 13. do 15. siječnja evidentirano 18 vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola te još 253 prekršaja od kojih 78 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 88 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, sedam upravljanja neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.