Vikend rekorder napuhao 3,87 promila u Orahovici, a najveća brzina utvrđena u Čačincima

0
foto: MUP/Ilustracija

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna na području PU virovitičko-podravske u nadzoru prometa utvrdili 524 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 219 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr., javlja policija u ponedjeljak.

Najveća brzina kretanja vozila od 111 km/h je za osobni automobil registarskih oznaka Njemačke utvrđena u četvrtak u 9:40 sati u Čačincima, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,87 g/kg je utvrđena u ponedjeljak u 18 sati u Orahovici kod 42-godišnjeg vozača bicikla.

Protekli tjedan je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,73 g/kg 69-godišnji vozač osobnog automobila je u četvrtak oko 18,50 sati u Orahovici uzrokovao prometnu nesreću sa materijalnom štetom, udar u parkirano vozilo.