Vatrogasci iz DVD-a Velika i DVD-a Kaptol zajedničkim naporima uspješno gasili požar gospodarskog objekta u Velikoj

0
foto: Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Velika


Dana 12. ožujka u 00:21 sati, ŽVOC Požega primio je dojavu o požaru koji je izbio u gospodarskom objektu u Velikoj, točnije u ulici Hrvatskih branitelja. Ubrzo nakon dojave, operativni članovi DVD-a Velika reagirali su brzo i efikasno, izlazeći na teren već u 00:24 sati sa ukupno 18 članova te sa vatrogasnim vozilima ZV, NV i AC.

Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar u već razbuktaloj fazi, što je zahtijevalo brzu i koordiniranu akciju. Stoga su u pomoć pozvali i DVD Kaptol, koji je odmah odgovorio na poziv, pružajući podršku sa svojim AC vozilom i jednim vatrogascem.

Intervencija je trajala do 5:00 sati ujutro, a tijekom nje je potrošeno oko 53.000 litara vode kako bi se učinkovito ugasila vatra i spriječila daljnja šteta. Nakon uspješnog okončanja intervencije, članovi DVD-a Velika zahvalili su svim sudionicima na njihovom brzom odazivu i predanom radu, ističući posebno zahvalnost DVD-u Kaptol na pruženoj pomoći.

Ovaj događaj još jednom pokazuje važnost suradnje i solidarnosti među vatrogasnim ekipama u trenucima krize, te njihovu sposobnost da ujedinjenim snagama odgovore na izazove koji se pojave u zajednici.

Danas proveden policijski očevid požara, detaljnije informacije očekuju se sutra ujutro.