UPRAVO: Potvrđena dojava o bombi u Općinskom sudu u Požegi

foto: 034 portal

034 Portalu je upravo potvrđena dojava o bombi u prostorijama Općinskog suda u Požegi. Vijest je potvrdio predsjednik suda, Damir Ronko. 

“Dojavu smo o bombi smo primili te smo odmah obavijestili policiju. Policija će postupati dalje po protokolu”, rekao je kratko Ronko.

Na samom ulazu u zgradu suda stoje dva naoružana policijska službenika.

Iz PU požeško slavonske smo primili sljedeću obavijest koju prenosimo u cijelosti:

“Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima  od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, Krapini i Požegi.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.”