Upravljao automobilom s 2,77 promila

0
foto: MUP

Na području PU osječko-baranjske od 21. do 23. lipnja evidentiran je 31 vozač (17 vozača osobnih automobila, 13 vozača bicikala i jedan vozač motocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 2,77 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 14,24 sati u Kozarcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 42-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,77 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Osim alkohola evidentirano još 123 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 123 prekršaja od kojih su 59 prekršaja prekoračenja brzine, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja prije stjecanja prava, jedan upravljanja pod zabranom te 26 ostalih prekršaja-izvjestila je PU osječo-baranjska.