I ovog vikenda provedene pojačane mjere u prometu

0
foto: MUP

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 97 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 44 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 22. lipnja 2024. oko 0.30 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 51-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.640,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska