Uhvaćen kod Slavonskog Broda u prijevozu migranata

0
FOTO: MB PRESS

Na autocesti A3 je uhvaćen 41-godišnjak koji je pokušao krijumčariti strane državljane. Policijski službenici PU brodsko-posavske su 29. kolovoza u večernjim satima, na autocesti A3, uočili osobni automobil kojeg su zbog sumnje u krijumčarenje osoba zaustavili na odmorištu u Lužanima. Vozilom je upravljao 41-godišnji državljanin BiH, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo četvero stranaca koji su u blizini Slavonskog Broda pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske.

Policijski službenici PU brodsko-posavske, Postaje granične policije Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i potvrdili počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora. Nadalje je utvrđeno da je 41-godišnjak iz koristoljublja namjeravao prevesti strane državljane u druge zemlje Europske unije, stoji u priopćenju policije.

Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te je dana 31. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, javljaju iz PU brodsko-posavske.