Uhićen muškarac u Jarmini kod kojeg je pronađena veća količina oružja, streljiva te preparata za potenciju

0
foto: PU vukovarsko-srijemska

Vukovarsko-srijemska policija je u pretrazi doma i drugih prostorija u Jarmini koje koristi 45-godišnjak, pronašla veću količinu oružja, streljiva i preparata za potenciju, a muškarac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u srijedu.

“Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su 4. ožujka proveli pretragu doma i drugih prostorija u Jarmini, koje koristi 45-godišnjak, te pronašli i oduzeli više različitih dijelova za automatsku pušku, induktor za rasprskavajuću minu, jedan plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i 25 komada streljiva, te po jedan komad streljiva za protuavionski top kalibra 30 mm i 20 mm te streljiva kalibra 14,5 mm i 12,7 mm sa probojno-zapaljivim zrnom. Također je pronađeno i oduzeto 122 komada preparata za potenciju.”, navodi policija u izvješću.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 45-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, dodaju.

Osumnjičeni 45-godišnjak je u srijedu, 5. ožujka predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu upućena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Nedozvoljena trgovina.

Osumnjičenom je također uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.