Uhićen 21-godišnjak koji je pretukao maloljetnika u Slavonskom Brodu, policija objavila detalje

0
foto: MUP/Ilustracija

PU brodsko-posavska izvijestila je jutros kako je dovršeno kriminalističko istraživanje u kojem je utvrđeno kako je 21-godišnjak počinio kazneno djelo Nasilničkog ponašanja. Podsjećamo, napad se dogodio na Staru godinu kada je jedan napadač pretukao 16-godišnjaka u Slavonskom Brodu. Pretučeni maloljetnik je u šoku s ozljedama na glavi primljen na hitnu pomoć.

Policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora sa više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju.

Priopćenje pročitajte u nastavku:

“Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi dana, 31. prosinca, u 3.30 sati, započeli sa operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od navedenog dana, kada je oko 00.50 sati, u Slavonskom Brodu, na ulici bez posebnog povoda fizički napadnuta maloljetna osoba.

Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora sa više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju.

Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Nasilničkog ponašanja.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Također napominjemo, da policijska uprava u cilju zaštite maloljetnika ne obavještava javnost o detaljima iz sličnih događaja u kojima su sudionici maloljetne osobe kako ne bi došlo do eventualne dodatne viktimizacije istih.”, zaključuje policija u svom priopćenju.