Ugostiteljski objekt u Vukovaru radio i pružao usluge

0
foto: pixabay

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je unatoč obustavi rada ugostiteljskih objekata naloženoj Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja policija 3 veljače, u 18,15 sati, utvrdila kako je jedan ugostiteljski objekt u ulici Tin Ujevića u Vukovaru bio otvoren i pružao usluge. Iz policije navode kako je u ugostiteljskom objektu zatečen 42-godišnji vlasnik i šest osoba, svi iz Vukovara, koje su konzumirale usluženo piće. Pri tome niti jedna osoba nije nosila zaštitnu masku.

Dodaju i kako su o utvrđenom kršenju odmah izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori pristupili na mjesto događaja te nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt.

„Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. Sve zatečene osobe u ugostiteljskom objektu sankcionirane su zbog nenošenja zaštitnih maski“, stoji u priopćenju policije.

Izvijestili su i o događaju koji se dogodio također 3. veljače u Vukovaru, oko 11 sati, kada je u prostoru čekaonice autobusnog kolodvora u Vukovaru 37-godišnjak iz Iloka glasno izgovarao da je zaražen virusom COVID-19 čime je remetio mir i spokojstvo građana na autobusnom kolodvoru.

„Policija je provjerom evidencije mjera utvrdila da se 37-godišnjak ne vodi u sustavu mjera samoizolacije ili liječenja kod kuće zbog potvrđene zaraze. Zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti policija je 37-godišnjaku izdala prekršajni nalog“, izvijestili su iz policije.