U Vukovaru i dalje raste broj radnih mjesta

0
foto: Pixabay

Krajem 2023. godine na području Grada Vukovara bilo je aktivno 10.771 radno mjesto, što je u odnosu na godinu ranije povećanje za 200 novootvorenih radnih mjesta, izvijestio je na konferenciji za novinare u petak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Od 2016. godine kada smo imali 9.057 radnih mjesta do prosinca 2023. kad imamo 10.771 radno mjesto, povećanje je za 1.714 radnih mjesta, odnosno 18,92 posto. U odnosu na godinu ranije imamo 200 radnih mjesta više u gradu. U prijašnjim vremenima, ali i sada, fokus nam je na radnim mjestima, kazao je Penava ustvrdivši da su na takve pozitivne rezultate utjecala ulaganja, kao i brojne mjere koje gradske vlasti provode uz kontinuiranu posvećenost.

Po njegovim riječima, prema analizi FINA-e, Vukovar je na 2. mjestu prema ukupnim prihodima poduzetnika u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, zahvaljujući velikim grupacijama koje posluju u granama farmacije, avio-industrije, logistike i energetike te drugim, brojnim tvrtkama i obrtima na području grada.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac naveo je da je Grad Vukovar u 2023. poduzetnicima na području grada plasirao 345.000 eura, a od 2015. godine ukupno gotovo četiri milijuna eura bespovratnih potpora.

– U prošloj godini dodijelili smo i 132.000 eura poljoprivrednicima, a po prvi put, dodijeljene su i potpore u turizmu, ribarstvu i akvakulturi. Suradnja između gospodarstvenika i Grada Vukovara uvijek je dvosmjerna te je naš fokus – razvoj gospodarstva. U idućem razdoblju nastavljamo istim tempom te nas očekuju i brojni novi, veliki EU projekti koji će pridonijeti još većem razvoju Vukovara, kazao je Sušac.

Namjera je gradskih vlasti da 2024. godina završi s više od 11.000 radnih mjesta u gradu Vukovaru.

Pročelnica gradskog Odjela za gospodarstvo Kristina Bilić navela je da je u posljednji šest godina broj obrta u Vukovaru porastao za 83 posto te su danas na području grada aktivna 593 obrta.