U Vinkovcima za vikend šesto izdanje craft festivala posvećenog pivoljupcima

0
foto: Beeram domaće Facebook

Ovoga vikenda se u Vinkovcima održava šesto izdanje craft festivala Beeram domaće.

Ovogodišnji festival Beeram domaće održava se – već tradicionalno – u hladovitom ambijentu parka Lenije, 23. i 24. lipnja, a radno vrijeme oba festivalska dana bit će od 16:00 do 2:00 sata iza ponoći, navodi Press 032.

Priča o prvom i jedinom vinkovačkom craft festivalu započela je prije četiri godine, kao ideja i inicijativa vlasnika jedine vinkovačke craft pivovare Valentinijan, Ivana Vorgića. Prvo je izdanje festivala privuklo 12 pivara i velik broj posjetitelja, pa je to iznimno zanimanje za craft pivo ponukalo organizatora da nastavi s održavanjem festivala – i u dobrim i u lošim vremenima.

Festival Beeram domaće prepoznat je kao mjesto dobre zabave i prilika za kušanje nečeg novog, pa ga posjetitelji svake godine pohode u sve većem broju, a pivari sa zadovoljstvom tu predstavljaju svoja piva.

Ove će godine u ponudi biti 30-ak vrsta domaćih craft piva, točit će se ValensBeckersWalkowGaba GabaFunkyMali divZmajskaNova rundaMedvedgradStric Mlinarica, pa je festival Beeram domaće jedinstvena prilika za kušati neka izvrsna piva koja nisu dostupna uvijek i svugdje.

Uz craft piva, na festivalu će biti i ponuda bezalkoholnih i drugih pića, ali i vrhunska gastronomska ponuda. Kao i svake godine do sada, organizator je mislilo i na najmlađe posjetitelje kojima će biti osiguran kutak za aktivno uživanje.

Osim kušanja mnogobrojnih vrsta craft piva u večernjim satima festivala će svakako uživati i glazbeni sladokusci. U petak 23. lipnja će ih zabavljati Kandžija i Gole žene, a subota 24. lipnja rezervirana je za legendarne Kojote i po mnogočemu jedinstvenu i živopisnu Septicu, koji najavljuju ludi i veseli provod do kasnih sati.