U utorak pretežno oblačno uz malo snijega, u drugom dijelu dana razvedravanje

0
foto: Pixabay

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme danas u većini krajeva ujutro umjereno i pretežno oblačno, na istoku lokalno uz malo snijega. Ujutro mjestimice magla, koja se može i dulje zadržati, pogotovo u Podravini.

U nastavku dana postupno razvedravanje pa će sredinom dana biti pretežno sunčano. U drugom dijelu dana dolazi do okretanja vjetra na umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 0, a najviša dnevna od 3 do 5 °C.

U Dalmaciji lokalno može pasti malo kiše. Potom postupno razvedravanje pa će sredinom dana biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Navečer i u noći ponovni porast naoblake, na Jadranu lokalno uz slabu kišu.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na moru umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak, a u drugom dijelu dana u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 8, na moru između 9 i 14 °C, prognoza je DHMZ-a za utorak.

foto: DHMZ

Srijeda, 17.01

U srijedu umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Oborina češća u drugom dijelu dana, na riječkom području i u gorju ponegdje obilnija, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

U noći i ujutro je u unutrašnjosti lokalno moguća slaba kiša koja se smrzava na hladnom tlu. Vjetar na kopnu većinom slab, u drugom dijelu dana zapuhat će umjeren do jak jugozapadni i južni.

Na moru će puhati umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -4 do 1, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.