Božinović: Incident u Vukovaru pitanje je koje nadilazi policiju

0
foto: Vlada

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osudio je u ponedjeljak incident u kojemu je u Vukovaru skupina mladića napala maloljetnike, naglasivši da je policija procesuirala sve takve događaje, ali i da je to pitanje koje nadilazi policiju.

„Kad se ovako nešto dogodi nije dobro, ali kada govorimo o međuetničkom i navijačkom nasilju, policija je procesuirala sve takve događaje, sve počinitelje otkrila i prijavila“, rekao je ministar u saborskom aktualnom prijepodnevu.

„Ovo je pitanje koje nadilazi policiju“, rekao je Božinović i pozvao sve aktere života u Vukovaru da se upitaju koji je njihov doprinos, što su napravili da se smanje tenzije i stereotipi.

Ni policija nije zadovoljna ukupnom tom situacijom, pogotovo što je nerijetko jedina koja reagira, dodao je ministar odgovarajući na upit Dragane Jeckov (SDSS) koju je zanimalo koje se preventivne mjere kane poduzeti da se zaustavi nasilje na vukovarskim ulicama, koje je, „rezultat nacionalne netrpeljivosti“.

Božinović se zapitao i je li, uz sve poruke koje su se čule iz Vukovara, na dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, vrijeme da se promisli je li dobro da su djeca u Vukovaru „separirana“ od vrtića do srednje škole.

Naglasio je da policija ne bježi od suodgovornosti, ali i da nije svemoguća.