U tijeku radovi na uređenju pročelja Sportske dvorane u Vukovaru

foto: Grad Vukovar

Nakon što su završeni radovi na Trgu Dražena Petrovića krenuli su radovi na obnovi Sportske dvorane u Borovu naselju koja uključuje sanaciju stubišta i pročelja zgrade. Jedan od razloga zašto se krenulo s radovima je što pročelja stubišta na ovoj zgradi nemaju termoizolaciju te dolazi do gubitaka u energiji kao i stalnog ljuštenja boje uslijed vlage i vanjskih vremenskih prilika. Kao podloga za obnovu zgrade iskorišten je projekt energetske obnove dvorane koji je izrađen u okviru EU projekta koji je završio prije tri godine.

„Nakon što smo posljednjih godina uložili milijune kuna u sportsku infrastrukturu nastavljamo tim tempom i dalje. Nedavno smo obnovili Trg Dražena Petrovića koji sada ima moderan europski izgled, a u neposrednoj je blizini je i moderno Plivalište te Sportska dvorana zaslužuje pratiti istom vizurom. Prije svih ovih ulaganja stubišta Sportske dvorane bila su najljepši dio, a sada naružuju okolinu. Za njihovu smo obnovu osigurali 264.000 kuna kako bi cjelokupan ovaj dio bio bez slabe točke“, rekao je Penava.

Dodao je kako se sportska infrastruktura u Vukovaru sustavno obnavlja te podsjetio kako osim Sportske dvorane paralelno se provode radovi i na sanaciji objekta na stadionu HNK Lipovača i gradskom stadionu u Vukovaru. Prema riječima Penave u Gradski stadion ulaže se 12,5 milijuna kuna što znači da se kontinuirano podiže standard sportskih objekata višemilijunskim sredstvima.

„Cilj nam je da naši sugrađani imaju priliku baviti se tjelesnim aktivnostima na što kvalitetniji način“, rekao je Penava.

Kako je rečeno obnovom su predviđeni fasaderski radovi koji uključuju izvođenje termoizolacijskog sustava, limarski radovi kroz koje će se urediti opšava obloga krova i pročelja, ugradit će se limene klupčice i izraditi zaštitne kutije za vanjsku jedinicu chillera, predviđeni su i strojarski radovi kroz koje će se ukloniti sve vanjske jedinice chillera sa pročelja dvorane na izmještenu lokaciju. Izmjestit će se plinske instalacije te će se ugraditi videonadzor na novouređeni trg Dražena Petrovića. Kroz obnovu će se očistiti i limena pročelja dvorane koja su oštećena u tuči prošle godine.

„Završetak radova očekuje se kroz desetak dana. U planu imamo još i zamjenu kompletne rasvjete te preinake u strojarnici. Svi su radovi dio energetske obnove koja će osim estetskog uređenja značiti i uštede u energiji“, rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.