U Slavonskom Brodu besplatan gradski prijevoz do kraja lipnja

0
foto: Grad Slavonski Brod

U ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, započeo je pilot projekt besplatnoga gradskog prijevoza u Slavonskom Brodu u trajanju od tri mjeseca, do 30. lipnja 2024. godine. Ova inicijativa ima za cilj potaknuti veće korištenje javnog prijevoza te istražiti interes građana za ovu vrstu usluge, a značajan je to korak i prema održivijem i ekološki osvještenijem načinu života u gradu.

Tijekom tromjesečnoga razdoblja svi građani i posjetitelji grada Slavonskog Broda imaju priliku besplatno se voziti gradskim prijevozom na osam utvrđenih linija na cijelome gradskom području. Uvedena je tzv. kružna linija koja nadopunjuje najfrekventnije lokacije u gradu, odnosno uži centar grada; od Korza, tržnice, bolnice, Doma zdravlja na Plavom polju, Svačićeve ulice kod trgovačkih centara te trgovačkog centra i graničnog prijelaza u ulici Josipa Rimca. Tom se linijom postiže učestalost polazaka za građane te se povezuje s ostalim gradskim linijama na terminalu javnog gradskog prijevoza koji se nalazi na Trgu hrvatskog proljeća, iza postojeće prodavaonice. Terminal je početna i završna točka svih linija gradskog prijevoza.

Vozni su redovi dostupni na autobusnim stajalištima te klikom na poveznice:

LINIJA 0: Kružna linija – Terminal – Grad – Terminal 

LINIJA 1: Terminal – Brodsko Vinogorje – Terminal

LINIJA 2: Terminal – Podvinje – Terminal

LINIJA 3: Terminal – Brodski Varoš – Terminal

LINIJA 4: Terminal – Šestinac – Livada – Terminal

LINIJA 5: Terminal – Jelas – Terminal

LINIJA 6: Terminal – Bjeliš – Terminal

LINIJA 7 (LINIJA 1+): Brdska linija

Nakon završetka pilot projekta bit će provedena detaljna evaluacija rezultata, a ovisno o interesu građana bit će raspisan natječaj za daljnju organizaciju i eventualna poboljšanja gradskoga prijevoza.