U prometnoj nesreći nedaleko Virovitice teško ozlijeđen 78-godišnjak

0
foto: MB Press/Ilustracija

U Podgorju, 21. ožujka, oko 9,00 sati u prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 78-godišnji biciklista, izvijestila je u ponedjeljak PU virovitičko-podravska.

Prometna nesreća u kojoj je 78-godišnji vozač bicikla teško ozlijeđen se dogodila u Podgorju u četvrtak oko 9:00 sati kada je 53-godišnja vozačica osobnog automobila na Trgu branitelja domovinskog rata ulazila u ulicu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska i pri tome oduzela prednost prolaska biciklisti.

Na središnjem dijelu križanja je došlo do udarca prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji dio bicikla od kojega je vozač bicikla pao na kolnik pri čemu je zadobio teške tjelesne ozlijede, stoji u priopćenju policije.

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom.

Policija izdvaja još jednu prometnu nesreću koja se dogodila za vikend.

Vozač mopeda je lako ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14:50 sati na parkiralištu trgovine „Konzum“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Virovitici.

Do prometne nesreće je došlo kada se 19-godišnji vozač osobnog automobila vožnjom unatrag uključivao u promet sa parkirališnog mjesta, a da nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključuje. U tom trenutku se tim dijelom prometnice kretao 39-godišnji vozač mopeda upravljajući mopedom na kojem su utvrđeni tehnički nedostaci Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti okarakterizirani kao veći, navodi policija.

Vozač mopeda je u pokušaju kočenja pao na kolnik i u klizanju kolnikom prednjim dijelom mopeda udario u zadnji branik osobnog automobila, zaključuje se.