U projektu Moja.hr, najbolji film Vinkovčanina Saula Tikvića

0
Foto: VSŽ

Na završnoj svečanosti projekta Večernjeg lista Moja.hr, održanoj sinoć, prvo mjesto pripalo je Vinkovčaninu Saulu Tikviću, koji je svojim filmom o Vukovarsko-srijemskoj županiji time osigurao završnu svečanost iduće godine u našoj županiji.

Projektom Večernjeg lista Moja.hr  20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji su kreirali video u trajanju od jedne minute, a koji se temelje na osobama, običajima, svakodnevnim događajima, prirodi i sličnom. Ovogodišnji slogan projekta je „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“, a partner na projektu je Hrvatska radio televizija, te je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, izvijestili su iz vukovarsko-srijemske županijske uprave.

Pobjednički video Vukovarsko-srijemske županije izradio je Saul Tikvić, a u tome su mu pomogli i doprinijeli Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš. 

„Ne mogu vjerovati!“ – bile su prve riječi Saula prilikom preuzimanja nagrade iz ruku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.  „Svi timovi iz svih županija imali su zaista genijalne filmove i pravo je čudo da smo uspjeli pobijediti. Jako sam sretan što sam imao priliku upoznati sve ove kreativne ljude iz cijele Hrvatske“, kratko je rekao Saul ne skrivajući svoje oduševljenje.  Saul je imao samo pet godina kada je s roditeljima doselio u Vinkovce iz Slovačke. U Švedskoj je proveo šest mjeseci nakon čega se ipak vratio u Vinkovce iz kojih kaže nikako ne bi volio otići: „Mislim da ne bi mogao živjeti nigdje drugdje nego tu, u mom malom gradu“, kazao je. 

Za osvojeno prvo mjesto dobio je novčanu nagradu u iznosu 15 tisuća kuna, tablet i godišnju  e-pretplatu na Večernji list.