U Požeško-slavonskoj županiji 66 novopozitivnih

0
foto: PSŽ

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 290 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 261 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 555 osoba, a ukupno je testirano 15615 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 147 uzoraka, od kojih je 66 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Portal Compas.com.hr kontaktirao je ravnateljicu Gradskog društva crvenog križa Pakrac Danijelu Kiš kako bi dobili informacije o tome kakvo je stanje u Domu za starije i nemoćne u Marinom Selu kojim GDCK upravlja: „Od ukupno 21 djelatnika koliko ih radi na lokaciji u Marinom Selu pozitivno ih je 12 i oni su u izolaciji, a rad je organiziran sukladno trenutnom stanju. Testiranja svih korisnika su u tijeku, a u Domu je trenutno samo jedan korisnik pozitivan na COVID-19. I osoblje i korisnik koji su pozitivni osjećaju se dobro i nemaju simptome.

Je li COVID-19 jednako tako ušao i u drugi Dom za starije, lipički Anđelak, Compas je kontaktirao i njegovog voditelja Miju Stragu: „Trenutno stanje u Domu je dobro, nemamo nikoga sa simptomima, svi naši korisnici kao i djelatnici su u redu, trenutno ne primamo nove korisnike, a svi dosadašnji su negativni na testu. Pridržavamo se svih uputa koje su nam upućene iz nadležnih službi i nadamo se najboljem…“ – Izvijestio je Compas.