U Osječko-baranjskoj županiji 243 novooboljelih i osmero preminulih

0
foto: MB PRESS

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 579 uzoraka, od kojih je 243 pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebilavište u 75 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (88) ih je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja. Slijede područja gradova/općina Našice (17), Đakovo i Valpovo (12), Beli Manastir, Belišće i Bizovac (11), Čepin (9), Bilje i Donji Miholjac (po 6), Darda, Đurđenovac, Erdut, Koška, Marijanci, Petrijevci, Popovac i Semeljci (po 4), Antunovac i Čeminac (po 3), Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Podgorač, Viljevo i Vuka (po 2) te Donja Motičina, Draž, Drenje, Gorjani, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka i Šodolovci (po 1).

Još 107 osoba dobilo je pozitivan rezultat testiranja na antigenskim brzim testovima, međutim ti podatci nisu vjerodostojni dok se pozitivitet ne potvrdi PCR testom.

Preminulo je osam osoba od kojih je najmlađa 1951. godište, a najstarija 1929. godište.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 197 osoba, od kojih je 41 osoba na respiratoru. U našičkoj bolnici hospitalizirane su 54 covid pozitivne osobe.

U samoizolacije se trenutno nalazi 2515 osoba s područja Osječko-baranjske županije.

Policija je poštivanje mjere samoizolacije provjerila na 46 adrese te su utvrđena tri kršenja. Dva kršenja zabilježena su u Osijeku i jedno u Našicama.

Policija je provela 112 provjera ugostiteljskih objekata te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Inspektori i civilna zaštita proveli su 48 nadzora za različite objekte koji rade pod mjerama te je utvrđena jedna nepravilnost za koju je izdano upozorenje.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ aktualne epidemiološke podatke na konferenciji za novinare iznijeli su načelnik Stožera Ivan Hampovčan, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sanda Filipović. Pročelnica je naglasila kako osnovne škole kojima je osnivač OBŽ nakon dva tjedna nastave na daljinu, od početka ovog tjedna pa do zimskog odmora nastavu opet provode u školi. Izuzetak su šest osnovnih škola koje su se još ranije opredijelile za B model nastave, što i sada provode, i to zbog prostornih uvjeta. Srednje škole nastavljaju provođenje nastave na daljinu.