U OBŽ 47 novooboljelih od 160 testiranih, jučer cijepljeno 138 osoba

0
foto: OBŽ

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra analizirano je ukupno 160 pristiglih uzoraka testiranja, od kojih je 47 pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (15) zatim gradova/općina Našice (8), Donji Miholjac (7), Đakovo (4), Beli Manastir (3), Darda, Đurđenovac i Valpovo (po 2) te Bizovac, Feričanci, Koška i Podgorač (po 1).

Hospitalizirano je ukupno 205 pacijenta, od čega 158 u KBC-u Osijek i 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice. 44 osobe trenutno su na respiratoru.

U posljednja 24 sata preminulo je šest osoba.

U samoizolaciji trenutno je 2490 osoba s područja županije. Policija je provjerila 22 osobe s propisanom mjerom samoizolacije te nije utvrđeno niti jedno kršenje. Također je policija provjerila 188 objekata te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Na granicama županije postavljeno je 8 punktova koje kontrolira Policijska uprava osječko-baranjska te je jučer granicom prolazilo 2086 vozila i 2804 osobe. Sedam osoba nisu imale propusnice zbog čega im nije dozvoljen prolazak.

U KBC-u Osijek situacija se poboljšava po pitanju zaposlenika ”van stroja”, tako je u ovom trenutku pozitivno ili u samoizolaciji 1,5% liječnika i 2% medicinskih sestara/tehničara.  

Uzimanje uzoraka za testiranje prošloga tjedna započelo je u Valpovu, a danas u Belom Manastiru.

Jučer je u Osječko-baranjskoj županiji započelo cijepljenje te je cijepljeno ukupno 138 osoba u zdravstveno sustavu i domovima za starije. 55 djelatnika KBC-a Osijek je cijepljeno, dok se radi o ukupno 82 medicinska djelatnika. Dok je ukupno cijepljeno 52 štićenika domova za starije.

Ukupno je pristiglo 645 doza cjepiva, a u buduće se očekuje po 975 doza tjedno.

Niti jedna cijepljena osoba nije imala nuspojave.