U Brodsko-posavskoj županiji porast oboljelih među učenicima i nastavnicima

0
foto: BPŽ

U Brodsko-posavskoj županiji u utorak je potvrđeno 12 novozaraženih koronavirusom i jedan smrtni slučaj, a Stožer je najavio mogućnost uvođenja C modela nastave u zapadnom dijelu županije zbog više oboljelih među učenicima i nastavnicima.

U Brodsko-posavskoj županiji od 126 osoba oboljelih od covida-19 u bolnici se liječe 44, od kojih četiri trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 505 osoba.

Načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković najavio je nakon sjednice mogućnost uvođenja C modela nastave u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije (Nova Gradiška i deset gravitirajućih općina). Razlog toj odluci mogao bi biti velik broj oboljelih od covida-19 među učenicima i nastavnicima.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković potvrdio je da je u školama u Novoj Gradiški i Rešetarima u protekla tri tjedna oboljelo 20 učenika.

Načelnik Stožera Bošnjaković rekao je da će se konačna odluka donijeti do kraja tjedna, a nova mjera mogla bi biti na snazi tri tjedna. Također je rekao kako je uzrok pogoršane epidemiološke situacije okupljanje većeg broja ljudi na pokopima i u svatovima.