U Brodsko-posavskoj županiji dvoje novozaraženih, umrla jedna osoba

0
foto: pixabay

U Brodsko-posavskoj županiji dvije su novozaražene osobe, a umrla je jedna osoba u dobi od 75 godina, pozitivna na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

U toj županiji trenutno je 90 osoba oboljelih od Covid infekcije, od kojih su 43 na bolničkom liječenju. Među bolničkim pacijentima tri osobe su na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji su 502 osobe.

Proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 180 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i osnovnim školama na području županije. Kršenje epidemioloških mjera uočeno je kod 12 gospodarskih subjekata u kategorijama trgovine (10), pekarnice (1) i frizerski saloni (1). Prekršiteljima su izrečena upozorenja.

Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske podnijeli su kaznene prijave protiv četiri osobe zatečene proteklog vikenda na granici s krivotvorenim testovima na Covid. Naime, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac kod troje hrvatskih državljana i jedne državljanke Bosne i Hercegovine otkriveni su krivotvoreni negativni PCR testovi na koronavirus. Svo četvero imali su krivotvorine testova izdanih u BiH.