U Bošnjacima otvorena Slavonska kuća kao vjerni prikaz bogate tradicije i starinskog načina življenja

0
Foto: Đuro Karalić

U Bošnjacima je danas svečano otvoren Centar za promociju poljoprivrede i ruralni razvoj Slavonska kuća u čiju je gradnju uloženo 7,4 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja, s ciljem poticanju razvoja turizma i plasmana proizvoda domaćih poljoprivrednih gospodarstava,

Simboličnim presijecanjem vrpce “Slavonsku kuću” otvorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar obrane Mario Banožić, predsjednica Saborskog odbora za poljoprivredu Marijana Petir i načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić.

Po riječima ministrice Marije Vučković “Slavonska kuća” promovira tradicijske vrijednosti života u Slavoniji, ali i omogućava Bošnjačanima i Slavoncima ostvarivanje kreativnih i poduzetničkih ideja dok je predsjednica Saborskog odbora za poljoprivredu Marijana Petrić  ocijenila kako je riječ o iznimno vrijednom ulaganju u razvoj Bošnjaka i Slavonije te da sve više ljudi otkriva hrvatski ruralni prostor kao iznimno zanimljiv i atraktivan..

“Ovaj projekt pruža nam sliku kako se nekad živjelo u Slavoniji i kako je nekada Slavonija izgedala. Uvjerena sam kako će projekt dati jednu dodanu vrijednost općini Bošnjaci. Cilj nam je zadržati naše ljude u Slavoniji, podržati poljoprivrednu proizvodnju i omogućiti preradu poljoprivrednih proizvoda, ali i pokazati i Hrvatskoj i svijetu s čime se to ponosimo”, kazala je Marijana Petir.