Đakovo proslavilo 782. rođendan

0

Đakovo danas slavi Dan grada i 782. rođendan. U povodu toga održana je svečana akademija na kojoj je uz čelnike grada i županije, te nadbiskupije bio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Sve nas je usporila epidemija korona virusa, no i pored toga ide nam nabolje, više je tvrtki i obrtnika, tako da je posao pronašlo tisuću građana”, rekao je gradonačelnik Marin Mandarić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, dodajući da se ljudi u Đakovo vraćaju. Ministrica regionalnog razvoja i EU fonodva Nataša Tramišak rekla je kako su poduzetnici i institucije s đakovačkog područja realiziraju projekte vrijedne više od 550 milijuna kuna, dok je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić poručio kako je lokalna vlast “najbliža građanima, najbolje može uočiti probleme s kojima s građani suočavaju, tako da je pozvana najneposrednije osluškivati njihove potrebe i provoditi njihovu volju, te služiti općem dobru”. 

Sudionike svečane akademije pozdravio je i Osječko – baranjske Ivan Anušić, te predsjednik Republike Zoran Milanović koji je na početku govora poručio građanima da u predizborno vrijeme budu mudri i pošteni i ne dopuste korupciji da im uđe pod kožu.” “Sada smo u Eu i ono što nas zanima je veliki novac koji se nudi iz europskih fondova i to se mora iskoristiti, jer za njegovo neiskorištavanje nema opravdanja”.

Tijekom svečane sjedice zaslužnim đakovčanima podjeljene su nagrade i priznanja.