Tvrtka IBM iX otvara ured u Osijeku

0

Tvrtka IBM iX najavila je u utorak, 17. svibnja 2022. godine otvaranje novih ureda u Osijeku s ciljem daljnjeg razvoja i pokretanja suradnji te jačanja IT scene u gradu. IBM iX osnovan je 2014. godine, a od svog osnivanja postao je jedna od najvećih mreža digitalnih agencija na svijetu. Danas oko 17.000 stručnjaka – uključujući stratege, konzultante, dizajnere, programere i arhitekte podataka radi u više od 50 IBM iX Studija diljem svijeta. Konferenciji za medije, povodom najave otvaranja, nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže razvoju poduzetništva, a otvaranje ureda ovako kvalitetne tvrtke u našoj sredini dodatno će ojačati IT scenu u gradu. Županija će nastaviti podupirati slične projekte, jer su upravo radna mjesta i jako gospodarstvo ključ razvoja naše zajednice – kazao je Miletić.

Izvršni direktor IBM iX Hrvatska Mario Horvat objasnio je da su u tijeku posljednje konzultacije u izboru lokacije ureda.

– Očekujemo da će ured biti otvoren krajem ove godine, a uz trenutno sedam zaposlenih, očekujemo daljnji rast i podizanje osječkog ureda na nivo ureda u Zagrebu i Varaždinu. Tražimo različite profile stručnjaka, s obzirom da se bavimo nizom djelatnosti od savjetovanja do implementacije projekata te smo u potrazi za stručnjacima u području razvoja web sustava. Za otvaranje ureda u Osijeku odlučili smo se zbog brojnih zaposlenika u naša dva druga ureda koji dolaze upravo s ovog područja, a o kojima imamo izuzetno visoko mišljenje, ali i kvalitetnih fakulteta s kojima želimo ostvariti suradnju – zaključio je Horvat.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić naglasio je da svako zapošljavanje puno znači za sve jedinice lokalne samouprave pa tako i za grad Osijek.

– Meni je izrazito drago da je tvrtka IBM prepoznala Grad Osijek kao Grad pozitivnih gospodarskih kretanja. Mi trenutačno u Gradu Osijeku bilježimo najveću zaposlenost u proteklih 10 godina i isto tako krajem travnja bilježimo najmanju nezaposlenost što su jako dobri gospodarski pokazatelji – rekao je Radić.