Trening vožnje policijskih službenika i MK Osijek motociklista

0

Na prostoru Sportsko-poslovne zračne luke Čepin jučer je održan trening sigurne vožnje i spretnosti za sve policijske službenike PU osječko-baranjske koji upravljaju policijskim motociklima. U treningu je sudjelovalo i 20-ak članova Moto kluba Osijek.

Trening uključuje svladavanje raznih elemenata na postavljenom poligonu; oštri zavoji, prijelaz preko grede, prolaz u niskom stavu, „osmica“, prijenos čunja, podizanje karike, klackalica i cilj.

Nakon treninga organizirano je Natjecanje u svladavanju navedenog poligona, kojom prilikom se mjerilo vrijeme prolaska, kao i preciznost, odnosno greške. U natjecanju su sudjelovali policijski službenici i članovi Moto kluba Osijek.

Ove godine titulu najuspješnijeg policijskog službenika na razini PU osječko-baranjske ponio je policijski službenik PPRP Osijek Ivan Ljubas, dok je kod članova Moto kluba Osijek titulu najuspješnijeg motociklista ponio Branko Vuk.

Sudionici su se potom uputili na promotivnu vožnju ulicama grada Osijeka kako bi pravovremeno podsjetili građane na veću prisutnost motociklista na našim prometnicama i sve prednosti kao i opasnosti koje idu uz ovu kategoriju sudionika u prometu.

foto: PU osječko-baranjska