Tragedija u Petrinji: Beba je umrla u kontejnerskom naselju

U KONTEJNERSKOM naselju u Petrinji preminula je beba, doznaje N1 iz policije. Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Filipović je potvrdila da policija ima informaciju da je preminulo dijete.

Kako neslužbeno doznaju, radi se o dvomjesečnoj bebi, a do tragedije je došlo u kontejnerskom naselju u Petrinji. “U ovom trenutku nema sumnje na nasilnu smrt. Nadležno županijsko državno odvjetništvo u Sisku je naložilo obdukciju tijela djeteta u Zavodu za sudsku medicinu Šalata u Zagrebu”, kažu iz policije.

Nema tragova nasilja

Kako neslužbeno doznajemo, vjerojatno se radi o sindromu iznenadne dojenačke smrti. Iz bolnice su potvrdili da su jutros oko 7:30 zaprimili bebu u dobi od dva mjeseca. Liječnici su pri dolasku bebe utvrdili smrt. Tijelo preminule bebe upućeno je na Zavod za sudsku patologiju u Zagreb kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Istraga o ovom događaju je u tijeku i uskoro se očekuje više informacija.

Sindrom iznenadne dojenačke smrti je iznenadna i neočekivana smrt dojenčeta ili malog djeteta u dobi između 2 tjedna i godine dana života. Najčešći je uzrok smrti dojenčadi u toj dobi. Uzrok je nepoznat, premda je najvjerojatnije povezan s disfunkcijom središnjih nadzornih kardiorespiratornih mehanizama, piše MSD priručnik.